EFA-olier til hunde

Mod utøj og slidgigt

EFA-olier til hunde

Niels Østergård fra Løkken Dyreklinik har hjulpet
mange hunde med både hudproblemer og slidgigt

Flere hunde får allergi

Essentielle fedtsyrer – også kaldet EFA-olier –  er baseret på hørfrøolie/solsikkeolie og kæmpenatlysolie. Med kombinationen af både omega-3 og omega-6 har de vist sig meget velegnede til at hjælpe hunde med hudproblemer. På Løkken Dyreklinik har Niels Østergård hjulpet mange hunde med hudproblemer og slidgigt med EFA-olier.

Flere hunde får allergi

Essentielle fedtsyrer – også kaldet EFA-olier –  er baseret på hørfrøolie/solsikkeolie og kæmpenatlysolie. Med kombinationen af både omega-3 og omega-6 har de vist sig meget velegnede til at hjælpe hunde med hudproblemer. På Løkken Dyreklinik har Niels Østergård hjulpet mange hunde med hudproblemer og slidgigt med EFA-olier.

Vi har i dag et stigende antal hunde, som bliver allergiske (atopisk dermatitis). Symptomerne er typisk øregangsbetændelse, poteslikkeri, slikkeri i lysken og under armhulerne og evt. tåreflåd. Pelsen er ofte mat og trist. Det kan være skæl i varierende grad på grund af den oftest tørre hud.

EFA-olier til hunde mod allergi

Hunde skal have et optimalt foder med hensyn til mineraler og vitaminer, og EFA-olierne er en absolut nødvendighed. Korrekt fodring og et tilskud af fedtsyrer med en kombination af både omega-3 og omega-6 er den helt rigtige løsning.

På Løkken Dyreklinik har vi gode eksempler på dette. Ikke alle hunde bliver 100% kløefri, men kløen reduceres væsentligt. Allergiske hundes hud mangler de enzymer, der hjælper med at omdanne EFA-olierne til PG 1 og PG 3, som har inflammatoriske egenskaber. Får hunden disse olier i ekstra mængder, vil omsætningsprodukter tilføres fra andre steder i kroppen, og så dæmpes hudens betændelsesprocesser.

Konstant tilførsel af fedtsyrer nødvendig

Allergiske hunde kan ikke undvære disse EFA-olier i længere tid, da der er en stor omsætning i kroppen af dem. Efter kun 14 dage uden olierne, kan vi begynde at se forandringer i huden. Derfor er det vigtigt med en konstant tilførsel af olierne. Her på klinikken har vi anvendt disse olier i dosis på 5-10 ml en gang dagligt afhængig af hundens vægt. Det er også vigtigt at huske, at allergiske hunde skal have et stabilt foder af god kvalitet, som indeholder vitaminer og mineraler. Specielt vigtig er zink, magnesium, biotin og B6 (pyridoxinklorid), da de er nødvendige for omsætningen af de fede syrer.

EFA-olier til hunde kan afhjælpe slidgigt

Mange hunde får før eller siden problem med slidgigt i deres led i forskellig grad. Det gælder specielt den aldrende hund, men også den unge hund kan få gigtsymptomer. Vi har anvendt disse EFA-olier til hunde med osteochondrose. I nogle tilfælde er hunden blevet haltfri. I andre tilfælde er hundens halthed blevet reduceret i en sådan grad, at det kun er nødvendigt at anvende smertestillende medicin i visse perioder og i så fald kun i kort tid. Haltheden vender tilbage, hvis hunden ikke fortsat bliver behandlet med EFA-olier.

Bestil Fidol til din aldrende hund

Energitilskud med EFA-olier til hunde

ATP er kroppens energireserve, og energien dannes ved kemiske processer i cellerne. Processen finder sted på overfladen af den indre membran af mitokondrierne. Hvis disse membraner ikke fungerer ordentligt, så fungerer processerne heller ikke optimalt. Membranerne er opbygget af EFA, de essentielle fedtsyrer, og er kimen til maksimal energiudnyttelse.

Denne viden har vi anvendt i praksis. En hundetræner havde konkurreret med sine trækhunde mod andre trækhunde i Skandinavien og kom kun hjem med 7.-10. pladser i løbene. Men efter han gav sine hunde en behandling med omega-3 og omega-6 olie, var hans trækhunde at finde på 1.-3. pladser ved løbene i Europa og Skandinavien. Det må siges at være særdeles flot, når man tager de snefattige forhold i Danmark i betragtning. Allerede efter 14 dages tilskud af fedtsyrer i kombination med omega-3 og omega-6 kunne han begynde at iagttage en effekt i form af bedre udholdenhed og en større ydeevne. Af den grund får hundene 4 ml fedtsyrer i kombination med omega-3 og omega-6 olie hver dag.

Mere energi til din hund

Forkæl dit kæledyr

Hjælp din hund eller kat til at undgå flåter, lus og lopper. Fidol er et kosttilskud til hunde og katte, som består af naturlige, økologiske olier og er fremstillet på apoteket under farmaceutisk kontrol.

Bestil Fidol her